Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Michael Moore niet schuldig aan smaad

Shownieuws

Michael Moore is volgens de rechter niet schuldig aan smaad. De regisseur was door Terry Nichols aangeklaagd, omdat hij leugens over de man zou verspreiden.

(Novum/AP) - Michael Moore is volgens de rechter niet schuldig aan smaad. De bevlogen regisseur was door Terry Nichols aangeklaagd, omdat de filmmaker zou suggereren dat hij mede schuldig was aan de bomaanslag in Oklahoma in 1995.

Volgens Nichols suggereert de documentaire 'Bowling for Columbine', die in 2002 verscheen, dat hij te maken had met de aanslag waarbij 168 mensen omkwamen. Ook zou de film, die de Amerikaanse wapenindustrie bekritiseert, zijn privacy hebben aangetast. De rechter achtte deze beschuldigingen ongegrond.

De aanklager is de broer van Terry Nichols, die twee keer levenslang kreeg voor medeplichtigheid aan de aanslag. Timothy McVeigh, het vermeende brein achter de criminele operatie, kreeg in 2001 de doodstraf voor het uitvoeren van de bomaanslag.

De 52-jarige Moore staat bekend als een zeer kritische documentairemaker en schrijver. In 2004 verscheen de film 'Fahrenheit 9/11', over de terroristische aanslagen op 11 september 2001. In de documentaire uit de regisseur stevige kritiek op het bewind van de Amerikaanse president George Bush.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen