Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Halina Reijn speelt Mabel in miniserie

Shownieuws

Halina Reijn speelt in een nieuwe miniserie van de VPRO de rol van Mabel Wisse Smit. De serie, 'De prins en het meisje', wordt eind dit jaar uitgezonden.

Halina Reijn speelt in de nieuwe miniserie van de VPRO over 'Mabelgate' de rol van Mabel Wisse Smit. De tweedelige miniserie van Peter de Baan, 'De prins en het meisje', gaat over de liefde tussen Mabel Wisse Smit en prins Friso, gespeeld door Fedja van Huêt. Dat maakt de producent van de serie dinsdag bekend. De serie wordt eind dit jaar uitgezonden.

Friso en Mabel besloten in 2003 het parlement geen toestemming te vragen voor hun huwelijk, waarmee Friso's recht op troonopvolging verviel. CDA-premier Jan Peter Balkenende wilde geen verantwoordelijkheid dragen, nadat bleek dat Mabel had gelogen over haar verleden. Ze zou intensieve contacten hebben gehad met de Amsterdamse topcrimineel Klaas Bruinsma, die in 1991 werd doodgeschoten. In 2004 zijn Mabel en Friso getrouwd.

Reijn is nu bezig met opnamen voor de film 'Nadine', die later dit jaar moet uitkomen. Momenteel is de 31-jarige zangeres te bewonderen in de film 'Blind'. Fedja van Huêt is bekend van de films 'Karakter' en 'Nachtrit'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen