Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Remake film Van Gogh in première in Berlijn

Shownieuws

De internationale remake van 'Interview' van Theo van Gogh is woensdag in première gegaan in Berlijn. De regie was in handen van Hollywood-ster Steve Buscemi.

Remake film Van Gogh in première in Berlijn

(Novum/AP) - De internationale remake van de film 'Interview' van Theo van Gogh beleefde woensdag zijn Europese première op het filmfestival van Berlijn. De regie van de Engelstalige versie was in handen van Hollywood-ster Steve Buscemi, die bovendien de mannelijke hoofdrol voor zijn rekening nam. Sienna Miller tekende voor de vrouwelijke hoofdrol.

'Interview' is de eerste van drie Engelstalige remakes van films van Theo van Gogh met drie verschillende regisseurs. In 'Interview' wordt een serieuze journalist na een ruzie met zijn hoofdredacteur gedwongen een interview af te nemen van een soapster. In de oorspronkelijke Nederlandstalige versie worden de hoofdrollen gespeeld door Katja Schuurman en Pierre Bokma.

De remake is volgens Buscemi een eerbetoon aan de vermoorde Nederlandse filmmaker, maar hij zegt de film niet te hebben gemaakt om een politieke boodschap uit te dragen. De Amerikaan ontkrachtte bovendien geruchten over doodsbedreigingen die hij zou krijgen vanwege het maken van de film.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen