Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Ad Visser komt terug met Toppop

Shownieuws

Ad Visser komt met een bewerking van het popprogramma Toppop. The Golden Years wordt vanaf 2 maart uitgezonden op het digitale NPS-kanaal Cultura.

Ad Visser komt terug met Toppop

Ad Visser komt met een bewerking van het popprogramma Toppop. Dat vertelt de 59-jarige presentator, die de muziekshow tussen 1970 en 1985 presenteerde, woensdag in Het Parool. Het nieuwe programma, dat The Golden Years heet, wordt vanaf 2 maart uitgezonden op het digitale NPS-kanaal Cultura.

In The Golden Years worden archiefbeelden van Toppop uitgezonden. Volgens Visser bevat het Toppop-archief heel veel unieke beelden. "Het bleek echt een schat aan popartiesten te bevatten, van Bob Marley via Peter Tosh tot en met Elton John. Als ze niet bij ons in de studio kwamen, vlogen wij er wel even heen voor opnames", vertelt hij. "Wereldwijd zijn er niet meer dan acht van zulke archieven, waarvan dit er dan één blijkt ter zijn. Dat wil je niet laten liggen."

De uitzendingen van het muziekprogramma hebben allemaal een thema, zoals 'rook in de studio' of 'muzikanten met brillen'. "Dat geeft de wonderlijkste combinaties", vertelt Visser. Zelf zal de presentator gekleed zijn in een glitteroutfit. "Muziek die toen van nu was, is nu van toen geworden. Daar pas ik me bij aan als eigentijds alter ego van toen", legt hij uit.

The Golden Years is vanaf 2 maart elke vrijdag tussen 23.00 uur en middernacht te zien bij Cultura. Na de uitzending is de aflevering dan nog drie weken te bekijken via internet.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen