Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Eten is achilleshiel van Linda Wagenmakers

Shownieuws

Eten is de grootste zwakte van zangeres Linda Wagenmakers. De 31-jarige diva van Indische komaf wijst haar opvoeding aan als oorzaak. "Alles draait om eten."

Eten is de grootste zwakte van zangeres Linda Wagenmakers. De diva van Indische komaf wijst haar opvoeding aan als oorzaak. "Ik ben zo opgevoed dat het in mijn leven altijd draait om eten", vertelt ze. "Dat komt door mijn cultuur en daarbij ben ik een gezelligheidsmens." Vanaf dinsdag gaat Linda samen met zeven andere bekende Nederlanders de strijd tegen de overtollige kilo's aan in het televisieprogramma 'Afvallen met sterren'.

De 31-jarige musicalster weegt momenteel 76,5 kilo. Haar doel is om binnen drie maanden 22 kilo kwijt te raken. Tijdens de show wordt ze bijgestaan door haar persoonlijke coach Imro Beuk. Linda vindt het 'super' om te trainen met een coach en noemt dat ook noodzakelijk. "Ik ben in mijn eentje niet zo succesvol en gemotiveerd", zegt ze. "Als ik begin, denk ik na een week of vier: ik vind het allemaal wel weer gezellig en leuk en dan ga ik weer lekker aan de patat speciaal."

Dat het televisiepubliek over haar schouder meekijkt, vindt ze geen bezwaar. "Het feit dat Nederland je ook nog eens controleert en meekijkt vind ik juist een extra stok achter de deur", legt ze uit. "Ik ben bovendien ook geen gesloten persoon. Mijn hele omgeving weet dat ik altijd met afvallen bezig ben."

De strijd tegen de kilo's wordt naast de oud-Songfestivalzangeres aangegaan door Justine Pelmelay, Menno Köhler, Renée de Haan, Mark Dakriet, Bob Offenberg, Henk Pleket en Rachel Massing. Het SBS6-programma wordt gepresenteerd door Marlayne Sahupala.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen