Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Phil Collins in finale X Factor

Shownieuws

Phil Collins is te gast tijdens de finale van de X Factor. De finalisten, Sharon en Richy, zullen een nummer van hem ten gehore brengen en krijgen ook advies.

Phil Collins is zaterdag te gast tijdens de finale van de X Factor. Dat heeft Henkjan Smits maandag bekendgemaakt tijdens een persconferentie van het programma. De finalisten, Sharon en Richy, zullen een nummer van hem ten gehore brengen en krijgen ook advies van de Britse zanger.

Smits vindt het 'te gek' dat de wereldster te gast is in de finale van de show. "Het is een extra waarde voor het televisieprogramma", vindt de 45-jarige talentscout. Sharon en Richy, die het nieuws zelf ook pas tijdens de persconferentie te horen kregen, waren blij verrast met de komst van Collins. "Ik vind het super; ik heb gewoon kriebels in mijn buik", zei Richy maandag.

Richy neemt zaterdag het nummer 'Against all odds' voor zijn rekening. De 25-jarige finalist is heel blij met het nummer dat voor hem is uitgekozen. "Het is echt mijn favoriete liedje van Phil Collins. Het is een heel moeilijk nummer om te zingen, maar ik ga mijn best doen. Ik ben wel zenuwachtig."

Sharon zal het nummer 'Something happened on the way to heaven' laten horen tijdens de liveshow. Ze moet veel repeteren voor de show van zaterdag, want de titel van het nummer zegt haar niet veel. "Ik moet nog hard aan de slag", denkt de 23-jarige finaliste.

De voormalige Genesis-zanger zal zelf ook te horen zijn tijdens de show. Hij zingt een nummer samen met Ron Link. Link, die zelf meedeed aan het tweede seizoen van Idols, speelt de titelrol in de Nederlandse versie van de musical Tarzan, waar Collins de muziek voor schreef.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen