Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Grammy-winnaar Wolfmother in uitverkocht Paradiso

Shownieuws

De Australische rockgroep Wolfmother trad dinsdagavond in Amsterdam op voor een uitverkocht Paradiso. Het trio won zondag in Los Angeles nog een Grammy Award.

Grammy-winnaar Wolfmother in uitverkocht Paradiso

De Australische rockgroep Wolfmother trad dinsdagavond op in Amsterdam voor een uitverkocht Paradiso. Het trio, dat deze zomer Nederland voor het eerst aandeed in het voorprogramma van Pearl Jam, won zondag in Los Angeles een Grammy Award in de categorie 'Best hard rock performance'. De psychedelische rocksound van de band kreeg eerder in Nederland na concerten op Lowlands en in De Melkweg veel positieve kritieken in de pers. Het trio lijkt nu ook een groot publiek aan zich te hebben gebonden.

Met Wolfmother sleepte Australië voor het eerst in 25 jaar weer een Grammy Award in de wacht. De popgroep Men At Work was de laatste Australische band die de belangrijkste Amerikaanse muziekprijs bemachtigde. Wolfmother versloeg zondag met het nummer 'Woman' van het titelloze debuutalbum bands als Nine Inch Nails, System Of A Down en Tool in de strijd om de 'Best hard rock performance'.

De Australiërs stonden dinsdag voor een uitzinnige menigte in het volgepakte Paradiso. Wolfmother, dat zich muzikaal erg laat inspireren door jaren '70-bands als Deep Purple, Led Zeppelin en Black Sabbath, betrad het podium van de Amsterdamse poptempel onder de klanken van Queen's 'Bohemian rhapsody'. In de toegift eerde het trio ook de grote invloed van Led Zeppelin door een cover van 'Communication breakdown' op voeren. Daarnaast speelde de band het nog niet op cd verschenen nummer 'Stones'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen