Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Dochter Gert & Hermien verruilt artiestennaam

Shownieuws

Sandra Timmerman, een dochter van Gert&Hermien, heeft haar achternaam aangepast voor het 'Concours de la Chanson Alliance Française'. Ze heet Sandra van Megen.

Sandra Timmerman, een van de dochters van het zangduo Gert & Hermien, heeft haar achternaam bewust aangepast voor het 'Concours de la Chanson Alliance Française'. "Ik was bang voor vooroordelen met mijn achternaam", zegt ze. "Ik vond het ook niet nodig om mij te presenteren als Timmerman." Met de naam van haar echtgenoot won Sandra van Megen zondagavond in theater De Kleine Komedie in Amsterdam de Franstalige zangwedstrijd.

De 43-jarige moeder van twee kinderen zong met haar zus Sheila jarenlang Nederlandstalige schlagers en harde rocksongs. Vijf maanden geleden ontdekte zij via een vriend de Franstalige chansons. "In eerste instantie wilde ik ze gaan vertalen in het Nederlands." Muziekuitgever Frances Gramende attendeerde haar op het concours waarop alleen Franstalig gezongen wordt.

De zangeres won de 24e editie van het concours met een lied van Veronique Sanson en Lara Fabian. "De manier waarop die nummers gezongen worden door deze zangeressen bezorgt mij iedere keer weer kippenvel", vertelt Sandra. "Schijnbaar heb ik met mijn versie iets overgebracht bij de jury wat de doorslag gaf." De zangwedstrijd levert haar een diner, een geldprijs en een optreden op een buitenlands muziekfestival op.

Het juryrapport vermeldt dat de eerste prijs aan Sandra is toegekend vanwege haar boeiende optreden, haar prachtige stem en haar talent. Maar de prijs is ook bedoeld als aanmoediging voor deze nieuwe stap in haar carrière. Timmerman, die door negatieve verhalen in de media rond haar familie vijf jaar lang een teruggetrokken leven als huismoeder leidde, is 'erg gelukkig' met deze erkenning. "Ik kan het wel van de daken schreeuwen, zo blij ben ik met deze nieuwe kans."

Met de bandleden, die haar zondag tijdens het concours begeleidden, zijn er plannen om een Franstalige cd op te nemen. Het wordt geen album met covers van bekende chansons. "Ik ga mensen benaderen die mij willen helpen met het schrijven en componeren van liedjes", zegt Sandra. "En ik ga zelf ook een cursus Frans volgen."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen