Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Waanzinnige chemie op set Dennis P

Shownieuws

Al bij de casting voor de nieuwe film Dennis P was er een 'klik' tussen Edo Brunner en Nadja Hüpscher. De film van Pieter Kuijpers gaat op 15 maart in prèmiere.

De chemie tussen Edo Brunner en Nadja Hüpscher in de nieuwe Nederlandse film 'Dennis P' is niet te omvatten. Althans, dat zeggen de acteurs en regisseur Pieter Kuijpers zelf. Ze raken maar niet uitgepraat over de 'klik' tussen Brunner en Hüpscher die er al was bij de casting.

"Ik heb honderden van die actreutels en presentatrices voorbij zien komen", zegt Brunner, die de titelrol speelt. "Met alle respect, maar veel van die BN-meisjes kunnen eigenlijk helemaal niet acteren. Tot daar ineens Nadja was."

De 34-jarige Nadja, in de film te zien als het hoertje Tiffany, tilde Brunner door haar 'frisse gekte' naar een hoger niveau, zegt hij. "Dat is zo lekker voor je spel. We hebben ook veel ruzie gehad hoor, dat krijg je ook als het zo klikt, maar bovenal was het spectaculair."

Ook de naaktscènes in de film waren voor Brunner door de chemie met Hüpscher goed te doen. "En dat terwijl ik heel dik ben en nooit eerder seks- en naaktscènes had gedaan', zegt hij.

Nadja is in de film niet alleen naakt te zien, ze geeft ook een professionele lapdans weg. "Ik kwam op dat idee toen ik met Pieter en de regieassistent als inspiratie in een seksclub in Amsterdam was en zelf een lapdans kreeg", vertelt ze. "De volgende dag heeft één van de meisjes me alle pasjes geleerd. Daarna heb ik thuis flink op mijn vriend geoefend."

'Dennis P' is de verfilming van het waargebeurde verhaal van de 26-jarige Dennis die in 2001 geschiedenis schreef door de grootste diamantroof van Nederland te plegen. Hij smokkelde vijftig kilo edelstenen mee in de doos van een magnetron. De diamanten waren afkomstig van Gassan Diamonds in Amsterdam, waar hij werkte als portier. Met de buit wilde Dennis indruk maken op zijn grote liefde Tiffany.

De echte Dennis P., die inmiddels alweer op vrije voeten is, was ook betrokken bij de totstandkoming van de film. Zo las hij mee met het script, zodat hij er commentaar op kon geven. Pas op de set heeft regisseur Kuijpers hem ontmoet. "Ik wilde hem niet eerder zien, want ik was bang dat ik dan de nare en zielige dingen zou verdoezelen en dat wilde ik niet", vertelt hij. "Verder vond ik het een heel normale jongen, hoewel hij weinig gêne had. Hij omschrijft zichzelf bijvoorbeeld als een soort Timothy Dalton en zag in Daan Schuurmans de ideale acteur om hem te spelen. Dat getuigt toch wel van een grenzeloos optimisme."

'Dennis P' gaat op 15 maart in première.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen