Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Spike Lee laat scholieren gevolgen Katrina filmen

Shownieuws

Filmregisseur Spike Lee heeft scholieren in New Orleans videocamera's gegeven. Zij moeten voor een nieuwe CNN-serie de gevolgen van orkaan Katrina vastleggen.

(Novum/AP) - Filmregisseur Spike Lee heeft middelbare scholieren in New Orleans videocamera's gegeven om daarmee de gevolgen van orkaan Katrina vast te leggen. De filmpjes die de jongeren maken worden gebruikt voor een nieuwe serie van de Amerikaanse nieuwszender CNN.

Het is de bedoeling dat de jongeren in Children of the Storm laten zien hoe de orkaan hun leven heeft beïnvloed. Ook vertellen de scholieren hoe ze denken over de wederopbouw en toekomst van de stad. "Onthoud dat je dit niet voor jezelf doet, maar voor de wereld", zei Lee tegen de jonge filmers.

Als gevolg van de orkaan Katrina en de overstromingen die daardoor werden veroorzaakt kwamen in augustus 2005 meer dan dertienhonderd mensen om. De 49-jarige regisseur, die bekend werd met films als 'Malcolm X' en 'Do the right thing', maakte al een documentaire over de ramp. In 'When the levees broke: A requiem in four acts' ging hij vooral in op de politieke en raciale aspecten van de gebeurtenissen in New Orleans.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen