Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Tien stopt met telenovelle Lotte

Shownieuws

De telenovelle 'Lotte' stopt in april. Tv-zender Tien stopt met de dagelijkse serie, omdat de verhaallijn afloopt. De koek is volgens de zender nu echt op.

De telenovelle 'Lotte' stopt in april. Tv-zender Tien stopt met de dagelijkse serie, omdat de verhaallijn afloopt. De serie, die oorspronkelijk uit tweehonderd afleveringen bestond, werd eind vorig jaar verlengd met 35 extra episodes. Een woordvoerder van de zender laat vrijdag weten dat de koek nu echt op is.

Het gerucht ging al eerder dat de serie van televisie zou verdwijnen vanwege tegenvallende kijkcijfers. Dagelijks trekt de soap zo'n driehonderdduizend belangstellenden. Tien ontkent dat teleurstellende kijkcijfers de reden zijn voor het verdwijnen van de serie en zegt het programma niet te willen rekken met een geforceerde verhaallijn. "Je kunt wel verhalen blijven bedenken, maar dat komt de serie niet ten goede", zegt de woordvoerder. "Voornaamste kenmerk van een telenovelle is overigens dat het een eindigend verhaal is."

Lotte is gebaseerd op de Colombiaanse telenovelle 'Betty La Fea'. In de Nederlandse versie is de hoofdrolvoor Nyncke Beekhuyzen als Lotte Pronk. Daarnaast zijn belangrijke rollen weggelegd voor Lars Oostveen, Geert Hoes en Janna Fassaert. In de Verenigde Staten heet de serie 'Ugly Betty'. De Amerikaanse variant won vorige maand nog een Golden Globe in de categorie 'beste tv-serie'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen