Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Mogelijk weer model gestorven door anorexia

Shownieuws

De eetstoornis anorexia lijkt weer het leven van een model te hebben geëist. De 18-jarige Eliana Ramos werd dinsdag dood in haar huis aangetroffen.

De eetstoornis anorexia lijkt weer het leven van een model te hebben geëist. De 18-jarige Eliana Ramos werd dinsdag dood gevonden in haar huis in de Uruguayaanse hoofdstad Montevideo. Het persbureau Reuters meldt dat de politie niet wilde ingaan op de doodsoorzaak. Een plaatselijke arts vertelde echter dat het erop lijkt dat Eliana is overleden aan 'een slecht voedingspatroon'.

De dood van Eliana komt een halfjaar na het overlijden van haar zusje. De eveneens als model werkende Luisel overleed begin augustus op 22-jarige leeftijd aan de gevolgen van anorexia.

Naar aanleiding van haar dood en die van het Braziliaanse model Ana Carolina Reston, die in november bezweek aan de eetstoornis, ontstond een internationale discussie over te dunne modellen. De organisaties van de modeweken in Madrid en Milaan besloten hierop graatmagere meisjes te weren van de catwalk.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen