Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Magere modellen welkom in Londen

Shownieuws

Broodmagere modellen zijn van harte welkom op de London Fashion Week. De organisatie heeft de ontwerpers op het hart gedrukt te werken met gezonde modellen.

Broodmagere modellen zijn van harte welkom op de London Fashion Week. De organisatie van de Britse modeweek heeft de ontwerpers alleen op het hart gedrukt te werken met gezonde modellen.

De Britse krant The Sun begon deze week een actie tegen ondervoede modellen. Met behulp van een petitie wil de tabloid voorkomen dat er tijdens de London Fashion Week graatmagere modellen over de catwalk lopen.

De organisatie van de modeweken in Madrid en Milaan besloot eerder dat er regels komen voor het gewicht van de modellen. De zogeheten body mass index moet boven de achttien zijn. Bij een BMI van onder de achttien is er sprake van ondergewicht. In navolging van Milaan en Madrid hoopte de tabloid dat Londen zich aan deze standaard zou houden.

De aanleiding voor het weren van te magere modellen op de catwalk is de dood van het Braziliaanse model Ana Carolina Reston. Het 21-jarige model stierf aan de gevolgen van de eetstoornis anorexia nervosa.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen