Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Fries duo Twarres herenigd

Shownieuws

Het Friese duo Twarres is weer bij elkaar. Mirjam Timmer en Johan van der Veen duiken na drie jaar weer de studio in om nieuwe nummers op te nemen.

Het Friese duo Twarres is weer bij elkaar. Mirjam Timmer en Johan van der Veen duiken na drie jaar weer de studio in om nieuwe nummers op te nemen. Ook gaan ze weer samen optreden. Dat heeft het management van het duo donderdag bekendgemaakt.

Eind 2003 besloten Mirjam en Johan te stoppen als duo. Vorig jaar bracht Mirjam haar eerste soloalbum uit. Bij Johan bracht dat de ommekeer teweeg.

Onderlinge meningsverschillen waren de oorzaak van de breuk. Johan trok zich daarop volledig terug uit de muziekwereld en nam een baan aan als administratief medewerker bij een verzekeringskantoor. Het tweetal bleef wel bevriend. Het begon bij Johan weer te kriebelen toen hij Mirjam vorig jaar zag optreden bij haar cd-presentatie.

De basis voor de reünie werd in november gelegd. Het duo sprak af een biertje te gaan drinken en tijdens deze ontmoeting werd spontaan de gitaar erbij gepakt, zegt manager Peter Funcke. Nadat het goede gevoel terugkeerde, werden concrete plannen gesmeed.

Twarres scoorde tussen 2000 en 2003 in Nederland en België hits met nummers als 'Wer bisto' en 'She couldn't laugh'. Vijf jaar kregen de Friezen de prestigieuze Edison Award in de categorie Nieuwe Groep Nationaal. Van het debuutalbum 'Stream' werden meer dan honderdduizend exemplaren verkocht. Dat leverde het duo een platina album op.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen