Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Henk Poort speelt hoofdrol in musical Kuifje

Shownieuws

Henk Poort speelt één van de hoofdrollen in 'Kuifje - De Zonnetempel'. De musical gaat op 22 mei in première in het Luxor Theater in Rotterdam.

Henk Poort speelt één van de hoofdrollen in 'Kuifje - De Zonnetempel'. De musical gaat op 22 mei in première in het Luxor Theater in Rotterdam. Op die dag is het ook honderd jaar geleden dat Hergé, de geestelijke vader van de stripfiguur, geboren werd.

De 51-jarige Poort speelt kapitein Haddock. Eerder had de zanger en acteur hoofdrollen in musicals als 'Rembrandt' en 'Les Misérables'. Kuifje wordt gespeeld door Jelle Cleymans, een 21-jarige Vlaamse acteur en zanger. Ook andere bekende personages uit de strip, zoals detectives Jansen en Janssen en professor Zonnebloem komen voor in de avonturenmusical.

Seth Gaaikema tekende voor de tekst van de musical over de stripheld. Eerder schreef en vertaalde de 67-jarige cabaretier al teksten voor de musicals 'Evita', 'Chicago' en 'The phantom of the opera'. Het verhaal is gebaseerd op het dubbelalbum 'De zeven kristallen bollen' en 'De zonnetempel' en speelt zich af in Peru.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen