Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Francis Ford Coppola baseert film op zijn familie

Shownieuws

Francis Ford Coppola gaat een film maken die losjes is gebaseerd op zijn eigen familiegeschiedenis. Matt Dillon speelt de hoofdrol.

(Novum/AP) - Francis Ford Coppola maakt een film die losjes gebaseerd is op zijn eigen familiegeschiedenis. 'Tetro', zoals het project heet, gaat over de rivaliteit tussen leden van een Italiaanse migrantenfamilie. Matt Dillon is aangetrokken als hoofdrolspeler. Coppola noemt de film de fictieve versie van het verhaal van zijn 'zeer bijzondere familie', die voornamelijk bestaat uit acteurs en filmmakers.

Zo is de dochter van Coppola, Sofia, een bekende regisseuse en zijn neef, Nicolas Cage, een beroemde Hollywoodacteur. Actrice Talia Shire is de zus van Coppola en de moeder van acteur Jason Schwartzman. Sofia Coppola en Talia Shire waren beiden te zien in Coppola's epos 'The Godfather'.

De 67-jarige regisseur hoopt dat hij met de film niemand beledigt. Hij geeft toe dat het project een deel van zijn gevoel tegenover zijn familie zal blootleggen.

De bekendmaking van het nieuwe project luidt mogelijk ook een nieuwe fase in het werk van Coppola in. Hij wil, zo laat hij weten, net zo vaak films maken als Woody Allen, die ongeveer eens per jaar een film aflevert. De financiële middelen heeft hij in elk geval, zegt hij, nu het erg goed gaat met zijn wijnhandel.

Later dit jaar komt de eerste film van Coppola in tien jaar uit, 'Youth without youth', met Tim Roth in de hoofdrol. De opnamen van 'Tetro' gaan ook later dit jaar van start in Buenos Aires.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen