Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Hazes-fans organiseren opnieuw muzikaal eerbetoon

Shownieuws

Op 29 juni wordt voor de tweede keer door fans een muzikaal eerbetoon aan de overleden zanger André Hazes georganiseerd. Het concert vindt plaats in Amsterdam.

Op 29 juni wordt voor de tweede keer door fans een muzikaal eerbetoon aan de overleden zanger André Hazes georganiseerd. Het concert vindt plaats in de Amsterdamse Powerzone.

Tijdens het concert treden dit jaar artiesten op als Corry Konings en Mick Harren, die bekende nummers van Hazes ten gehore brengen. Ook de broer van de volkszanger, Arie, is van de partij. Organisator van het concert is de Stichting André Hazes Fan.nl.

Rachel Hazes, de weduwe van de zanger, is niet welkom bij het concert. "Rachel hebben we dit jaar niet uitgenodigd en dat gaan we ook niet doen", zeggen de oprichters van de stichting. Ze is niet welkom omdat ze het evenement vorig jaar op meerdere manieren zou hebben tegengewerkt. Zo zou ze de oprichters van de stichting 'lijkenpikkers' hebben genoemd en vond ze artiesten die hadden toegezegd mee te werken 'geen echte artiesten'.

Stichting André Hazes Fan.nl zegt dat het geschil veel geld heeft gekost, onder meer aan kosten voor een advocaat. Dit weerhoudt de stichting er niet van opnieuw een concert te organiseren. "Ondanks alle tegenslagen was '55 jaar André' een geweldig succes. Dat is voor ons reden genoeg om het evenement wederom te organiseren voor de vele fans."

André Hazes overleed 23 september 2004 op 53-jarige leeftijd.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen