Kies je favoriete radiostation

Dossiers

The Police toert de hele wereld rond

Shownieuws

De Britse rockband The Police gaat op wereldtoernee. De band ging in 1984 uit elkaar. De band doet in september en oktober de Europese stadions aan.

(Novum/AP) - De Britse rockband The Police heeft maandag aangekondigd op wereldtournee te gaan. De band ging in 1984 uit elkaar. De groep kondigde de tournee aan tijdens een optreden in een nachtclub in Hollywood. Zanger Sting, drummer Stewart Copeland en gitarist Andy Summers traden zondag al samen op tijdens de uitreiking van de Amerikaanse Grammy Awards.

Waarschijnlijk doen de rockers tijdens hun tournee ook Nederland aan. Momenteel worden gesprekken gevoerd over plaats en datum.

De rockband begint de wereldtournee op 28 mei in Vancouver en is van plan in september en oktober langs stadions in Europa te trekken. Of de reünie ook betekent dat de drie nieuwe muziek gaan opnemen, is niet bekend.

The Police ging in 1984 uit elkaar na artistieke meningsverschillen. Drie maanden geleden opperde Sting het idee een reünie te organiseren met zijn oude bandmaatjes. The Police scoorde eind jaren zeventig en begin jaren tachtig hits met nummers als 'Can't stand losing you', 'Roxanne' en 'Message in a bottle'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen