Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Edsilia Rombley ontkent geruchten partijdigheid

Shownieuws

Edsilia Rombley ontkent dat er bij de selectie van de inzending voor het Eurovisie Songfestival sprake was van partijdigheid. Zij koos 'Nooit meer zonder jou'.

Edsilia Rombley ontkent de geruchten dat er bij de selectie van de Nederlandse inzending voor het Eurovisie Songfestival sprake was van doorgestoken kaart. Zij koos zondag voor het nummer 'Nooit meer zonder jou', dat haar man Tjeerd Oosterhuis voor haar heeft geschreven.

De drie nummers die de 28-jarige zangeres aan het publiek voorstelde, zijn allen mede geschreven door haar echtgenoot. Die selectie heeft volgens Rombley niets met partijdigheid te maken. "Ik had me verheugd op alle andere inzendingen", zei ze maandag in het Vara-programma 'De wereld draait door'. "Maar dat waren er niet zo veel. En Tjeerd heeft gewoon een heel goed nummer gemaakt."

Muziekproducent Oosterhuis begrijpt de aantijgingen, die maandag in de Nederlandse media opdoken. "Ik zou ook denken dat het doorgestoken kaart was, als ik niet in de muziekwereld zou zitten", zei hij.

Op 10 mei moet Rombley het in de Finse hoofdstad Helsinki opnemen tegen 27 andere kandidaten. Daarvan mogen tien acts door naar de finale, die op 12 mei plaatsvindt. De zangeres deed al eerder mee met het songfestival. In 1998 behaalde ze met het nummer 'Hemel en aarde' de vierde plaats van de competitie.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen