Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Hoofdredacteur weg bij roddelblad Story

Shownieuws

Petra Bakker Schut legt haar functie als hoofdredacteur van Story neer. Haar plannen voor de koers van het blad kwamen niet overeen met die van de uitgever.

Petra Bakker Schut legt per 1 maart haar functie als hoofdredacteur van Story neer. Dat heeft zij maandag bevestigd. Haar plannen voor de koers van het roddelblad kwamen niet overeen met die van uitgever Sanoma, verklaart Schut.

Story onderging vorig jaar een glossy restyling, waarmee het zich van grote concurrenten Privé, Weekend en Party onderscheidde. "Maar een restyling is niet genoeg", vindt Schut. "Het is een buitengewoon concurrerende markt waarin we opereren." Precieze details over de onenigheden wil Schut niet geven. "We hadden verschillende opvattingen over wat er nog meer moest veranderen. Maar we gaan keurig uiteen."

In de twee jaar dat Schut hoofdredacteur was, daalde de oplage van Story gestaag. Ook de andere Nederlandse roddelbladen kampen al jaren met kelderende oplagecijfers. Toch kijkt ze met trots terug op haar verdiensten. "We hebben van Story een mooi blad gemaakt", vindt ze. "En onze homepage steekt met kop en schouders uit boven die van onze concurrenten."

Wie de functie van Schut zal overnemen, is nog niet bekend. Chef-redacteur Matthieu Slee neemt voorlopig haar werkzaamheden waar.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen