Kies je favoriete radiostation

Dossiers

The Sheer neemt nummer op voor Amnesty

Shownieuws

The Sheer heeft een nummer opgenomen voor Amnesty International. 'Intstant karma', een cover van John Lennon, maakt deel uit van de actie Make Some Noise.

De band The Sheer heeft een nummer opgenomen voor Amnesty International. 'Intstant karma', een cover van John Lennon, maakt deel uit van de mensenrechtenactie Make Some Noise.

Het nummer, waarvan de opbrengst naar Amnesty gaat, kan worden gedownload op de website van de mensenrechtenorganisatie. Ook verschijnt het op de B-kant van de nieuwe single van The Sheer, 'All I forget', die vanaf woensdag in de winkels ligt.

Amnesty lanceerde het muziekproject nadat Yoko Ono de rechten van de songteksten van Lennon aan de stichting schonk. Racoon nam vorig jaar het nummer 'Working class hero' op. Ook internationale artiesten als Black Eyed Peas en Maroon 5 verleenden hun medewerking.

Met de nieuwe release vraagt The Sheer, die singles als 'Right now' en 'Stay awake' uitbracht, aandacht voor mensenrechtenschendingen in Rusland. Daar overleden volgens Amnesty in 2005 28 mensen als gevolg van racistische aanvallen. Meer dan driehonderd mensen zouden het slachtoffer zijn geworden van extreem rechts geweld.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen