Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Kleine maten taboe in Spaanse modewinkels

Shownieuws

Kleding in heel kleine maten is binnenkort taboe in de etalages van grote modewinkels in Spanje. Kledingconcerns strijden zo voor een gezonder lichaamsbeeld.

(Novum/AP) - Kleding in heel kleine maten is binnenkort taboe in de etalages van grote modewinkels in Spanje. Kledingconcerns als Mango en Zara hebben zich aangesloten bij de campagne van de Spaanse regering voor een gezonder lichaamsbeeld. Het Spaanse ministerie van volksgezondheid gaat daarmee de strijd aan tegen het heersende mode-ideaal.

De kledingwinkels hebben onder meer afgesproken dat ze hun kledingmaten aan elkaar aanpassen. Momenteel is er een groot verschil tussen dezelfde maten in de verschillende winkels. Ook zijn ze overeengekomen dat vrouwenmaat 46 niet meer mag worden geëtaleerd als een grote maat.

De samenwerking van de winkels met de Spaanse regering volgt op de beslissing van de modeweken in Madrid en Milaan om graatmagere modellen van de catwalk te weren. "Het is niet van deze tijd om een ideaalbeeld van schoonheid te koesteren dat ver verwijderd is van de realiteit", verklaart de Spaanse minister van volksgezondheid Elena Salgado. "Het is ieders verantwoordelijkheid om schoonheid en gezondheid uiteindelijk hand in hand te laten gaan."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen