Kies je favoriete radiostation

Dossiers

James Morrison wil geen James Blunt zijn

Shownieuws

James Morrison wil niet worden vergeleken met James Blunt. De zangers zijn allebei Brits, schrijven zelf hun muziek en braken door met een liefdesliedje.

James Morrison wil niet worden vergeleken met James Blunt, zoals regelmatig gebeurt. De zangers zijn allebei Brits, schrijven zelf hun muziek en braken door met een liefdesliedje. Nu bekend is dat Morrison genomineerd is voor twee Brit Awards, waaronder die voor beste mannelijke artiest, is de vergelijking compleet. Vorig jaar ging Blunt met de prijs naar huis.

"Ik word altijd een beetje nerveus van James Blunt", verklaart de 22-jarige Morisson zijn lichte afkeer van zijn collega-muzikant in The Sun. "Dat gevoel maak ik hopelijk niet bij mensen los." Ook vindt hij zijn eigen muziek veel minder soft dan die van Blunt.

Morrison brak vorig jaar door met het nummer 'You give me something'. Van zijn debuutalbum 'Undiscovered' werden wereldwijd meer dan een miljoen exemplaren verkocht. Blunt bestormde de hitlijsten in 2005 met 'You're beautiful'.

Morrison neemt het bij de Brit Awards op tegen Paolo Nutini, Jarvis Cocker, Thom Yorke en Lemar. "Het is echt ongelooflijk", vindt Morrison. "Ik had nooit verwacht dat ik genomineerd zou worden." De Brit Awards worden woensdag uitgereikt in Londen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen