Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Cars' wint prijs voor beste animatiefilm

Shownieuws

'Cars' heeft de Annie Award voor beste animatiefilm gewonnen. De film versloeg de concurrenten 'Happy feet', 'Over the hedge', 'Monster house' en 'Open season'.

'Cars' heeft de Annie Award voor de beste animatiefilm in de wacht gesleept. De film versloeg zijn concurrenten 'Happy feet', 'Over the hedge', 'Monster house' en 'Open season'. De Annie Awards, die zondag voor de 34e keer werden vergeven, zijn de belangrijkste prijzen voor animatiefilms.

De winnaar van de Annie Award voor beste film wordt doorgaans ook onderscheiden met een Oscar, zoals vorig jaar 'Wallace & Grommit: curse of the were-rabbit'. Dit jaar dingen behalve 'Cars' de films 'Monster house' en 'Happy feet' mee naar de prestigieuze filmprijs, die op 25 februari wordt uitgereikt.

De Britse acteur Ian McKellen werd zondag gekozen tot beste stemacteur voor zijn bijdrage aan 'Flushed away'. Ook de vijf schrijvers van de film werden onderscheiden. Zij kregen de Annie voor beste scenario. Tom Johnson en Karey Kirkpatrick wonnen de prijs voor beste regie voor 'Over the hedge'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen