Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Eddie Murphy in trek bij filmliefhebbers VS

Shownieuws

De komedie 'Norbit', waarin Eddie Murphy drie rollen speelt, staat op één in de Amerikaanse box office. De film bracht dit weekeinde bijna 26 miljoen euro op.

(Novum/AP) - Amerikaanse filmliefhebbers raakten dit weekeinde niet uitgekeken op Eddie Murphy. De komedie 'Norbit'', waarin hij drie rollen voor zijn rekening neemt, komt maandag binnen op de hoogste plaats in de box office, de lijst van films met de hoogste omzet. De productie debuteert in de lijst met een omzet van bijna 26 miljoen euro.

Vermoedelijk profiteert 'Norbit', die door critici de grond in wordt geboord, van de enorme publiciteit die Murphy krijgt voor zijn rol in 'Dreamgirls'. Die film, waarin ook Jamie Foxx en Beyoncé spelen, is de grote kanshebber bij de Oscars, die op 25 februari worden vergeven. Filmkenners stellen dat Murphy er zeer waarschijnlijk met de Oscar voor beste mannelijke bijrol vandoor gaat.

Het is de veertiende keer in de carrière van de 45-jarige acteur dat een film waarin hij speelt in het openingsweekeinde op één binnenkomt in de box office. Ook de formule waarin hij in één film verschillende personages speelt, lijkt nog altijd te werken. Eerder vertoonde hij dat kunstje met succes in films als 'The nutty professor' en 'Coming to America'.

Op de tweede plaats in de Amerikaanse filmlijst staat 'Hannibal rising' met ruim tien miljoen euro omzet. De derde plaats is voor 'Because I said so', die bijna zeven miljoen euro heeft opgebracht.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen