Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Carice van Houten leest 'Het achterhuis' voor

Shownieuws

Actrice Carice van Houten heeft 'Het achterhuis' voorgelezen voor een luisterboek van het beroemde dagboek van Anne Frank, dat op 10 april verschijnt.

Actrice Carice van Houten heeft 'Het achterhuis' voorgelezen voor een luisterboek van het beroemde dagboek van Anne Frank, dat op 10 april verschijnt. Dat heeft uitgeverij De Kunst woensdag bekendgemaakt. Het is voor het eerst dat er een luisterversie van het verhaal wordt uitgebracht.

Voor Van Houten was het de eerste kennismaking met het voorlezen van een luisterboek. De actrice vond het erg aangrijpend en was aangeslagen na het omslaan van de laatste pagina, laat ze weten. Toch was ze erg blij dat ze juist met dit boek debuteerde als verteller en ze noemt het voorlezen een bijzonder ervaring.

In juni herdenkt de Anne Frank Stichting dat 'Het Achterhuis' precies zestig jaar bestaat. Het boek bestaat uit brieven die de 13-jarige Anne Frank tijdens de Tweede Wereldoorlog schreef aan haar fictieve vriendin Kitty. Het verscheen in meer dan dertig landen en wereldwijd zijn er ruim zestig miljoen exemplaren van verkocht.

Carice van Houten won vorig jaar voor haar rol in de oorlogsthriller 'Zwartboek' voor de derde keer een Gouden Kalf voor beste actrice. In de film speelt ze een joodse zangeres die in het verzet gaat.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen