Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Sterren reageren op Oscarnominaties

Shownieuws

De wereld van Penelope Cruz stond even stil toen ze hoorde dat ze was genomineerd voor een Oscar in de categorie beste actrice.

Sterren reageren op Oscarnominaties

(Novum/AP) - De wereld van Penelope Cruz stond even stil toen ze hoorde dat ze was genomineerd voor een Oscar. De Spaanse schone is genomineerd in de categorie beste actrice voor haar rol in 'Volver' van Pedro Almodovar. Maar wat haar vooral ontroerde was de reactie van haar goede vriendin Salma Hayek, die de nominaties dinsdag bekendmaakte.

Toen Hayek tijdens de bekendmaking hoorde dat Cruz genomineerd was, maakte ze een vreugdesprongetje. "Ik moest huilen om de reactie van Salma. Het is heel fijn als een vriendin op zo'n manier reageert als het goed met je gaat."

Ook Leonardo DiCaprio was door het dolle heen, toen hij hoorde dat zijn medespeler in 'Blood Diamond', Djimon Hounsou, genomineerd was voor beste mannelijke bijrol. "Toen ik zijn naam hoorde sprong ik schreeuwend op en neer." Toen DiCaprio even later hoorde dat hij zelf een nominatie als beste acteur kreeg voor dezelfde film, kon hij zijn geluk helemaal niet meer op. "Ik zou niet blijer kunnen zijn. Ik ben erg trots op deze film."

Ook Kate Winslet, met wie DiCaprio tien jaar geleden samen speelde in 'Titanic', was euforisch, toen ze hoorde dat ze genomineerd is voor beste actrice in 'Little children'. "Ik heb gelachen, gehuild, geschreeuwd en rondjes gerend van vreugde", vertelt de Britse actrice aan het Amerikaanse tijdschrift Variety. "Dit gebeurt normaal niet met meisjes die opgroeien in kleine dorpjes. Er is mij zo vaak verteld dat ik alleen actrice kon worden als ik me tevreden zou stellen met rollen voor dikke meisjes."

Jennifer Hudson ontving deze maand al een Golden Globe voor beste vrouwelijk bijrol voor haar debuut in 'Dreamgirls' en zou nu ook een Oscar in die categorie mee naar huis kunnen nemen. De voormalige American Idol-finaliste vertelde in The Today Show dat ze het nog steeds niet kan bevatten. "Ik ben nog in shock. Ik kan nog niet geloven wat er allemaal gebeurt en waarvan ik nu deel uitmaak. Ik kan wel huilen, dit is mooier dan mijn mooiste dromen."

De 79e editie van de Oscaruitreiking vindt plaats op 25 februari in Los Angeles.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen