Kies je favoriete radiostation

Dossiers

The Dixie Chicks grote winnaar Grammy's

Shownieuws

The Dixie Chicks is grote winnaar van de Grammy Awards; ze wonnen 5 Grammy's. Mary J. Blige en Red Hot Chili Peppers wonnen er 3.

Het country trio the Dixie Chicks is de grote winnaar geworden van de Grammy Award-uitreiking. Zij wonnnen vijf Grammy's, onder meer voor het beste country album 'Taking the long way'. Mary J. Blige en de Red Hot Chili Peppers wonnen ieder drie awards. De 49ste Grammy Award-uitreiking vond zondag plaats in het Staples Center in Los Angeles.

Blige won de awards voor beste r&b-album, beste vrouwelijke r&b-artiest en beste r&b- song. De Red Hot Chili Peppers pakte met het album 'Stadium arcadium' drie prijzen, waaronder beste rock song en rock act door een duo of groep voor het nummer 'Dani California'.

De show werd zondag geopend door een optreden van The Police. De Britse rockband speelde de oude hit 'Roxanne' en werd beloond met een staande ovatie van twaalfduizend fans. Vermoedelijk kondigt de groep maandag een nieuwe wereldtournee aan.

Ook Justin Timberlake viel in de prijzen. De zanger kreeg Grammy's voor beste dancenummer voor 'SexyBack' en beste samenwerking in het genre rapmuziek voor 'My love', waarin hij is te horen met rapper TI. De megahit 'Crazy' van Gnarls Barkley won de prijs voor beste nummer in het genre urban. Het album 'St. Elsewhere' werd het beste alternatieve album.

Bruce Springsteen won twee prijzen: één voor beste traditionele folkalbum voor 'We shall overcome – the Seeger sessions' en beste lange video voor 'Wings for wheels: the making of born to run'. Ook Bob Dylan nam twee prijzen mee naar huis. Zijn album 'Modern times' werd het beste hedendaagse folkalbum en 'Someday baby' won in de categorie solo rock.

Madonna werd voor haar album 'Confessions on a dance floor' onderscheiden met een Grammy voor beste dancealbum. Christina Aquilera, John Mayer en The Black Eyed Peas kregen Grammy's in de categorie pop.

Voor de genomineerde Britse muzikanten was de uitreiking een teleurstelling. James Blunt verzilverde niet één van zijn vijf nominaties. Corinne Bailey Rae, KT Tunstall en de Arctic Monkeys gingen eveneens met lege handen naar huis.

De Grammy Award is één van de belangrijkste muziekprijzen ter wereld en vergelijkbaar met de Oscar voor de filmwereld.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen