Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Al Gore in zijn nopjes met Oscarnominatie

Shownieuws

Al Gore is in zijn nopjes met de Oscarnominaties voor zijn documentaire 'An inconvenient truth'. "Ik vind het ongelooflijk dat deze film wordt geëerd."

(Novum/AP) - Al Gore is in zijn nopjes met de Oscarnominaties voor zijn documentaire 'An inconvenient truth'. "Ik vind het ongelooflijk dat deze film wordt geëerd", liet hij in een verklaring weten. Donderdag werd bekend dat de film van de voormalige vice-president van de Verenigde Staten is genomineerd in de categorieën beste documentaire en beste liedje in een film.

'An inconvenient truth', over de gevolgen van het broeikaseffect, draaide vorig jaar met succes in bioscopen over de hele wereld. Met een omzet van ruim achttien miljoen euro staat de film op drie in de lijst van documentaires met de hoogste omzet in de geschiedenis.

Ook al wordt Gore sinds de film regelmatig als ster behandeld, het is hem naar eigen zeggen niet naar het hoofd gestegen. Maar de rode loper die voor de Oscaruitreiking wordt uitgerold laat hij niet aan zich voorbij gaan. Op 25 februari wordt tijdens een ceremonie in Los Angeles bekend of 'An inconvenient truth' de Oscars ook mee naar huis mag nemen. Voor beste documentaire neemt Gore het op tegen 'Deliver us from evil', 'Iraq in fragments', 'Jesus camp' en 'My country, my country'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen