Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Edsilia met lied van echtgenoot naar Helsinki

Shownieuws

Edsilia Rombley gaat naar de halve finale van het Eurovisie Songfestival met de compositie 'Nooit meer zonder jou' van Tjeerd Oosterhuis en Martin Gijzemijter.

Edsilia Rombley gaat naar de halve finale van het Eurovisie Songfestival met een compositie van haar man Tjeerd Oosterhuis. Hij schreef het lied 'Nooit meer zonder jou' samen met tekstschrijver Martin Gijzemijter. Het is nog niet bekend of het nummer wordt vertaald in het Engels of dat zij het lied in het Nederlands gaat zingen.

Naast het winnende liedje zong Edsilia zaterdag tijdens de uitzending van 'Mooi! weer een Songfestival' ook twee ballads. Het nummer 'Meer dan ooit', geschreven door Tjeerd Oosterhuis, Ellert Driesen en Martin Gijzemijter en 'Eén keer meer dan jij', net als het winnende nummer geschreven door Oosterhuis en Gijzemijter.

De winnende song werd door de 28-jarige Rombley zelf gekozen. De Amsterdamse hoopt met dit nummer haar vierde plek, die zij behaalde in 1998 met het lied 'Hemel en aarde', te overtreffen. "Ik zit goed in mijn vel", riep Edsilia. "En ik hoop dat ik dit op het Songfestival kan uitstralen."

Op 10 mei neemt Edsilia het in de Finse hoofdstad Helsinki op tegen 27 deelnemers uit andere Europese landen. Tien hiervan gaan door naar de finale die op 12 mei plaatsvindt.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen