Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Halina Reijn was overtuigd van nominatie Zwartboek

Shownieuws

Halina Reijn had haar galajurk al bijna besteld. Zo overtuigd was de actrice dat 'Zwartboek', de film waarin zij speelt, een Oscarnominatie zou krijgen.

Halina Reijn had haar galajurk al bijna besteld. Zo overtuigd was de actrice dat 'Zwartboek', de film waarin zij een van de hoofdrollen speelt, een Oscarnominatie zou krijgen. Dat vertelt ze woensdag in het Algemeen Dagblad. Dinsdag werd bekend dat de film niet op de uiteindelijke nominatielijst voor beste buitenlandse film staat. De film stond nog wel op een shortlist, maar viel uiteindelijk af.

De brunette vindt het vooral zielig voor regisseur Paul Verhoeven. "Hij had dit echt verdiend", vindt ze. "De nominatie zou ook goed geweest zijn als promotie bij het uitbrengen van 'Zwartboek' in Amerika. Maar helaas."

Aan de andere kant vindt Reijn ook dat de mensen achter de film blij moeten zijn met het succes dat 'Zwartboek' wél behaald heeft, zoals het winnen van drie Gouden Kalveren en een bezoekersaantal van meer dan een miljoen. "We moeten onze zegeningen tellen."

Bovendien stelt een Oscaruitreiking volgens de 31-jarige actrice, die in 2001 wel genomineerd was met de film 'Zus & Zo' van Paula van der Oest, minder voor dan wordt gedacht. "Ik heb zo'n ceremonie dus al een keer meegemaakt en ik wil niet blasé klinken, maar zo fantastisch is het allemaal niet. Het blijkt niet dat sprookje dat je verwacht."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen