Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Oeuvreprijzen voor invloedrijke muzieklegendes

Shownieuws

Muzieklegendes als The Doors en Maria Callas hebben aan de vooravond van de Grammy Awards een oeuvreprijs gewonnen. Hun muziek is van blijvende invloed.

Muzieklegendes als The Doors, Maria Callas en The Grateful Dead hebben aan de vooravond van de Grammy Awards een oeuvreprijs gewonnen. Dat meldt persbureau Reuters.

The National Academy of Recording Arts and Sciences, die zondag ook de Grammy's uitreikt, wil met de onderscheidingen eer bewijzen aan de carrières van muzikanten die van blijvende invloed zijn geweest op de muziekindustrie. Ook volkszangeres Joan Baez, soulband Booker T and the MG's en jazzlegende Ornette Coleman werden in het zonnetje gezet.

Niet alle muzikanten die werden onderscheiden, zijn nog in leven. "Maar Jim Morisson zou erg trots zijn op deze prijs", weet The Doors-gitarist Robby Krieger. "Iedereen denkt dat hij anti-establishment was, maar in werkelijkheid wilde hij groter worden dan The Beatles."

Ook de nog in leven zijnde leden van de psychedelische rockgroep The Greatful Dead hadden warme woorden voor hun zanger Jerry Garcia, die in 1995 bezweek aan de gevolgen van zijn heroïneverslaving. "Was hij maar hier", zei Bill Kreutzmann, één van de twee drummers van de band.

De beroemde operazangeres Maria Callas overleed in 1977. Ze was gedurende haar leven voer voor de roddelbladen door haar affaire met miljardair Aristoteles Onassis, die nooit tot een huwelijk leidde. Later trouwde hij Jackie Kennedy, de weduwe van de Amerikaanse president John F. Kennedy.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen