Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Mode-icoon Karl Lagerfeld op witte doek

Shownieuws

Het leven van mode-icoon Karl Lagerfeld is te bewonderen op het witte doek. 'Lagerfeld confidentiel' is te zien op het filmfestival in Berlijn, de Berlinale.

(Novum/AP) - Het leven van mode-icoon Karl Lagerfeld is te bewonderen op het witte doek. De Franse regisseur Rodolphe Marconi bracht twee jaar met de ontwerper door, wat resulteerde in de documentaire 'Lagerfeld confidentiel'. De film, waarin de belangrijkste gebeurtenissen in het leven van Lagerfeld centraal staan, is dit weekeinde gepresenteerd tijdens het filmfestival in Berlijn. De film doet niet mee aan de strijd om de prijzen.

De 68-jarige Lagerfeld, die in Duitsland is geboren, zegt niets met het uiteindelijke resultaat van de documentaire te maken te hebben. Marconi had de beschikking over driehonderd uur aan materiaal. "En zolang kon ik niet naar mezelf kijken", verklaart hij zijn afwezigheid bij de montage. Toch zal hij best een dikke vinger in de pap hebben gehad. Eerder werd op zijn aandringen een biografie uit de handel genomen omdat er onwaarheden in zouden staan.

Met het herbeleven van zijn verleden heeft de ontwerper, die sinds 1983 is verbonden aan modehuis Chanel, weinig moeite. "Op een bepaalde manier heeft dat niets meer met mij te maken", filosofeert hij. "Ik vergelijk mezelf nooit met mezelf. Vandaag is vandaag en gisteren is gisteren."

Ook vindt hij dat er niets erger is dan blij te zijn met jezelf. "Van succes is nog nooit iemand beter geworden. Je leert alleen van je fouten."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen