Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Muzieksterren maken zich op voor Grammy's

Shownieuws

Mary J. Blige, James Blunt en Red Hot Chili Peppers maken zich op voor de Grammy Awards. De belangrijkste Amerikaanse muziekprijzen worden zondag weer vergeven.

(Novum/AP) - Mary J. Blige, James Blunt, de Red Hot Chili Peppers en de Dixie Chicks maken zich op voor de uitreiking van de Grammy Awards. De belangrijkste Amerikaanse muziekprijzen worden zondag weer vergeven in Los Angeles. Blige is met acht nominaties de grootste kanshebber van de avond. Ze wordt op de voet gevolgd door de Red Hot Chili Peppers, die zes nominaties op zak hebben.

In totaal worden in 108 categorieën prijzen uitgereikt, in genres die variëren van pop en jazz tot gospel en polka. De ceremonie wordt geopend met een optreden van The Police. De Britse rockband kondigt maandag vermoedelijk een nieuwe wereldtournee aan. Andere optredens zijn er van Beyoncé, Shakira, Justin Timberlake, Gnarls Barkley en de Dixie Chicks.

Mary J. Blige is onder meer genomineerd voor album van het jaar met 'The breakthrough' en nummer van het jaar met 'Be without you'. Ze neemt het in die categorie op tegen James Blunt (You're beautiful'), de Dixie Chicks ('Not ready to make nice'), Gnarls Barkley ('Crazy') en Corinne Bailey Rae ('Put your records on').

De strijd om het beste album gaat tussen Blige, Gnarls Barkley, de Dixie Chicks, John Mayer, de Red Hot Chili Peppers en Justin Timberlake.

Het aantal nominaties is bij de Grammy's overigens geen enkele garantie voor het aantal prijzen waarmee een artiest uiteindelijk naar huis gaat. Zo wist de grote kanshebber van vorig jaar, Mariah Carey, maar drie van haar acht nominaties te verzilveren.

Terwijl de grootse sterren uit de muziekwereld zich zondag in Los Angeles verzamelen voor de Grammy's, gaat het met de muziekindustrie bergafwaarts. Platenbonzen weten fans steeds minder te bewegen om achttien euro neer te tellen voor een cd. Een bewijs daarvan is het nieuwe album van Norah Jones. Dat kwam deze week weliswaar binnen op één in de Amerikaanse albumlijsten, maar er is de helft minder van verkocht dan van haar vorige album, dat drie jaar geleden dezelfde positie bereikte.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen