Kies je favoriete radiostation

Dossiers

London Fashion Week van start, met dunne modellen

Shownieuws

De London Fashion Week gaat zondag van start mét dunne modellen. Het mode-evenement weert geen magere meisjes op de catwalk, zoals in Madrid en Milaan gebeurde.

(Novum/AP) - De London Fashion Week gaat zondag van start met dunne modellen. De organisatie van het mode-evenement heeft laten weten niet mee te doen aan het weren van graatmagere meisjes op de catwalk, zoals dit jaar gebeurde bij de modeweken in Madrid en Milaan. Wel is de ontwerpers gevraagd vooral gezonde modellen hun kleding te laten showen.

De organisatie erkent de verantwoordelijkheid om een gezond lichaamsbeeld onder vrouwen te promoten, maar zegt ook dat het ongewenst is magere modellen klakkeloos te weren. Ook willen ze ontwerpers nergens toe dwingen. "We hebben iedereen wel aangeraden alleen modellen van boven de 16 te gebruiken, maar roepen ontwerpers en modellenbureaus op er zelf voor te zorgen dat ze gezonde meisjes gebruiken."

De discussie over te magere modellen bereikte vorig jaar een hoogtepunt met de dood van het 21-jarige Braziliaanse model Ana Carolina Reston, die bezweek aan de gevolgen van anorexia nervosa. Kort daarvoor had de Madrid Fashion Week al aangekondigd geen modellen met ondergewicht meer toe te laten.

De London Fashion Week duurt tot en met vrijdag. Ontwerpers als Betty Jackson, Paul Smith, Nicole Farhi en Julien Macdonald tonen de komende dagen hun herfst- en wintercollecties voor 2008.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen