Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Robert de Niro wil trilogie over Koude Oorlog

Shownieuws

Robert de Niro wil een filmtrilogie maken over de Koude Oorlog. De filmmaker is gefascineerd door de wapenwedloop tussen het Westen en het Oostblok.

(Novum/AP) - Robert de Niro wil een filmtrilogie maken over de Koude Oorlog. De 63-jarige filmmaker is sinds zijn jeugd gefascineerd door de wapenwedloop tussen het Westen en het Oostblok. Het eerste deel, 'The good shepherd', heeft hij al af. De film dingt mee naar een Gouden Beer op het filmfestival van Berlijn, waar De Niro dit weekeinde aanwezig is.

'The good shepherd', met Matt Damon en Angelina Jolie in de hoofdrollen, gaat over de oprichting in 1947 van de meest beruchte inlichtingendienst ter wereld, de CIA. Als er een vervolg komt, zei De Niro zaterdag tijdens een persconferentie in de Duitse hoofdstad, gaat het verhaal verder in 1961. Toen werd de Berlijnse muur opgericht. Het tweede deel eindigt dan met de val van de muur in 1989. Het derde deel speelt van 1989 tot het heden.

De Niro, geboren in 1943, weigerde aan de pers toe te geven dat zijn film en eventuele vervolgen bedoeld zijn als kritiek op de CIA. "Ik laat alleen zien hoe het er werkelijk aan toe gaat", hield hij vol.

De 57e editie van het Berlin International Film Festival duurt tot en met volgende week zondag. 'The good shepherd' draait vanaf woensdag in de Nederlandse bioscopen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen