Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Verhaal jaloerse astronaute verfilmd

Shownieuws

Het verhaal van Lisa Nowak, de astronaute die haar liefdesrivale zou hebben willen vermoorden, wordt verfilmd. Een productiebedrijf heeft de rechten verworven.

(Novum/AP) - Het verhaal van de Amerikaanse astronaute die ervan wordt beschuldigd haar liefdesrivale te hebben willen vermoorden, wordt verfilmd. Het productiebedrijf Granada America heeft de rechten verworven van het verhaal van Lisa Nowak.

De 43-jarige Nowak, die in juli met een spaceshuttle naar het internationale ruimtestation ISS reisde, werd maandag opgepakt op het vliegveld van Orlando. Ze had in één ruk bijna vijftienhonderd kilometer gereden, omdat haar collega Colleen Shipman daar vermoedelijk een ontmoeting had met shuttlepiloot William Oefelein, op wie Nowak verliefd is. In een tas die ze bij zich droeg vond de politie een hamer, een vlindermes, contant geld en vuilniszakken. Ze is aangeklaagd voor poging tot ontvoering en moord.

Granada America meent dat het verhaal van Nowak zich uitstekend leent voor een film. "Haar verhaal houdt de hele wereld bezig en het bevat alle dramatische elementen die je maar kunt bedenken", verklaart de directeur van het productiebedrijf. "Een fascinerender verhaal kun je bijna niet verzinnen."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen