Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Prins claimt relatie met overleden Anna Nicole

Shownieuws

De man van actrice Zsa Zsa Gabor, prins Frederick von Anhalt, heeft vrijdag onthuld dat hij een verhouding had met de overleden ex-playmate Anna Nicole Smith.

(Novum/AP) - De man van actrice Zsa Zsa Gabor, prins Frederick von Anhalt, heeft vrijdag onthuld dat hij een verhouding had met de overleden ex-playmate Anna Nicole Smith en dat hij mogelijk de vader is van haar vijf maanden oude dochter. Smith (39) raakte donderdag bewusteloos in een hotelkamer in Florida. Ze werd met spoed naar een ziekenhuis gebracht, waar ze overleed.

De lijkschouwing vrijdag wees uit dat er geen pillen zaten in de maag van Smith. De doodsoorzaak is nog onduidelijk. Er wordt druk gespeculeerd dat ze is overleden aan een overdosis drugs of medicijnen, mogelijk in combinatie met alcohol. In haar hotelkamer werden echter geen drugs aangetroffen, alleen medicijnen.

Smith had een roerig leven en de tabloids konden geen genoeg van haar krijgen. Ze trouwde in 1994 met de 89-jarige olietycoon Howard Marshall II en vocht na zijn overlijden het jaar daarop met verwanten om de erfenis. De juridische strijd duurde tot haar dood. Ook streed ze constant tegen haar gewicht, waardoor veel vrouwen zich met haar identificeerden. Ze was de laatste tijd 31 kilo afgevallen en maakte sinds kort reclame voor een afslankmiddel.

In september overleed haar 20-jarige zoon Daniel, op wie ze stapelgek was, aan een combinatie van methadon en twee antidepressiva, een paar dagen nadat zijn moeder was bevallen van een dochter. Haar vroegere advocaat Michael Scott zei dat ongetwijfeld zal blijken dat drugs een rol hebben gespeeld bij haar overlijden, 'net als dat het geval was bij de arme Daniel'.

Een andere voormalige advocaat van Smith, Lenard Leeds, zei dat het geen geheim was dat Smith een zeer getroebleerd bestaan leidde en 'vele, vele problemen' had. Haar huidige advocaat, Ron Rale, zei Smith dinsdag of woensdag nog aan de telefoon te hebben gehad. Volgens hem voelde ze zich grieperig. Rale noemde de suggestie dat er drugs in het spel waren 'volslagen onzinnig'.

Wie de vader is van Smiths dochter, Dannielynn, is onduidelijk. Op de geboorteakte staat advocaat Howard Stern - Smiths meest recente vriend - genoemd als de vader, maar ex-vriend Larry Birkhead claimt dat hij de vader is. De man van actrice Zsa Zsa Gabor, prins Frederick von Anhalt, onthulde vrijdag dat hij tien jaar lang een verhouding had met Smith en dat hij mogelijk de vader is van Dannielynn. Hij zei een rechtszaak te zullen beginnen als Stern of Birkhead de voogdij krijgt toegewezen.

Een rechter bepaalde vrijdag dat Smiths lichaam gepreserveerd moet worden tot 20 februari, wanneer er een zitting plaatsheeft over de vraag wie de voogdij krijgt over Dannielynn. Birkhead had de rechter gevraagd om een DNA-test uit te voeren op het lichaam van Smith, zodat 'niemand de baby kan verwisselen', aldus zijn advocaat. De rechter wees dat verzoek af.

De voormalige topless-danseres werd beroemd door een reclame voor Guess-spijkerbroeken. De blondine leek op Marilyn Monroe en veel reclames waaraan ze meewerkte speelden hierop in. In 1993 koos het blad Playboy haar tot playmate van het jaar. Van 2002 tot 2004 had ze haar eigen realityserie op de televisie.

Smith werd op 28 november 1967 in Houston geboren als Vickie Lynn Hogan. In 1985 trouwde ze met Bill Smith. Ze kreeg Daniel en scheidde na een huwelijk van twee jaar.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen