Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Josine van Dalsum schrijft boek over kanker

Shownieuws

Josine van Dalsum heeft een boek geschreven over haar strijd tegen kanker. Met het autobiografische 'Hagelwit' hoopt de actrice kanker bespreekbaar te maken.

Josine van Dalsum heeft een boek geschreven over haar strijd tegen kanker. Met het autobiografische 'Hagelwit' hoopt de actrice de ziekte bespreekbaar te maken.

Zondag speelde de 59-jarige artieste de honderdste en laatste voorstelling van 'LeefTijd', een fictief verhaal over een terminaal zieke vrouw en haar zoon, een rol die door haar eigen zoon Aram van de Rest werd vertolkt.

Voor 'Hagelwit' wilde de actrice zich niet meer achter een fictief personage verschuilen. Zij vertelt in het boek openlijk over haar ervaringen en herinneringen aan het ziekteproces.

Bij de artieste werd in 2003 longkanker vastgesteld, waaraan zij werd geopereerd. Een jaar later werden twee hersentumoren ontdekt. Artsen gaven haar toen nog een jaar te leven. Later bleek toch nog behandeling mogelijk met geavanceerde bestralingstechnieken. De tumoren zouden daardoor vrijwel volledig zijn verdwenen.

Het boek van Van Dalsum, die onder andere te zien was in tv-series als Hollands Glorie en De Erfenis, verschijnt op 8 maart.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen