Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Les Misérables terug in Nederland

Shownieuws

Na zeventien jaar is de musical 'Les misérables' weer in Nederland te zien. Het bekende stuk gaat in april 2008 in première in het Luxor Theater in Rotterdam.

Na zeventien jaar is de musical 'Les misérables' weer in Nederland te zien. Het bekende stuk gaat in april 2008 in première in het Luxor Theater in Rotterdam, waar de voorstelling voor een beperkte periode te zien zal zijn.

Volgens Joop van den Ende Theaterproducties wordt de musical wel wat hipper. "De kostuums en de decors worden opnieuw ontworpen voor het publiek van tegenwoordig", laat een woordvoerder weten. Of ook de teksten worden aangepast is nog niet bekend.

'Les misérables', naar de klassieke roman van Victor Hugo, draait om de armoedzaaier Jean Valjean, die in het Frankrijk van twee eeuwen geleden negentien jaar in een strafkamp heeft gezeten voor het stelen van een brood. Na zijn vrijlating schopt hij het tot burgemeester van het dorpje Montreuil-sur-Mer.

De originele productie maakte sterren van Pia Douwes, Joke de Kruijf, Vera Mann en Henk Poort. Ook Ernst Daniël Smid, Simone Kleinsma, Danny de Munk en Paul de Leeuw waren van de partij.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen