Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Dood Anna Nicole Smith blijft mysterie

Shownieuws

De dood van Anna Nicole Smith blijft vooralsnog een mysterie. De 39-jarige ex-playmate werd donderdag bewusteloos in haar hotelkamer in Florida aangetroffen.

(Novum/AP) - De dood van Anna Nicole Smith blijft vooralsnog een mysterie. Geruchten over drugsgebruik worden door haar advocaat ontkend. De 39-jarige ex-playmate werd donderdag bewusteloos in haar hotelkamer in Florida aangetroffen. Ze werd met spoed naar het ziekenhuis vervoerd, waar ze overleed.

De politie heeft bekend gemaakt dat op vrijdag een autopsie zal plaatsvinden. Ook werd duidelijk dat de bodyguard van Smith nog vergeefs heeft geprobeerd haar te reanimeren. De politie nam donderdag minstens acht zakken met bewijsmateriaal mee uit de hotelkamer van het model.

Volgens een voormalige advocaat van Smith in de Bahama's, waar zij sinds enkele maanden woonde, zijn er waarschijnlijk drugs in het spel. "Zonder twijfel wordt uiteindelijk duidelijk dat drugs een rol speelden, net als bij de dood van haar zoon Daniel", zei Michael Scott. Daniel overleed in september aan een combinatie van methadon en antidepressiva, enkele dagen nadat Smith was bevallen van dochtertje Dannielynn Hope.

Haar huidige advocaat Ron Rale doet de geruchten af als verzinsels. Rale zegt eerder deze week nog met Smith te hebben gesproken. De wulpse blondine zou toen last hebben gehad van griepsymptomen, waaronder koorts. "Arme Nicole", zegt hij, "ze heeft zoveel moeten doorstaan."

Wie de voogdij over de vijf maanden oude baby van Smith krijgt, is nog onduidelijk. Volgens het geboortewijs van Dannielynn is zij verwekt door advocaat Howard K. Stern. Onlangs eiste Larry Birkhead, een ex van Smith, een vaderschapstest.

Ook de nalatenschap van de veelbesproken Smith roept vragen op. Smith is al jaren verwikkeld in een rechtzaak met de familie van haar in 1995 overleden echtgenoot J. Howard Marshall II. De 90-jarige olietycoon liet haar een vermogen van honderden miljoenen euro's na. Een definitieve uitspraak over de erfenis laat nog op zich wachten.

Smith werd in 1993 door Playboy uitgeroepen tot playmate van het jaar. De afgelopen jaren kwam zij vooral in het nieuws door haar flamboyante levensstijl. Haar avonturen, waaronder haar constante strijd tegen overgewicht, deelde zij met het publiek in de realityshow 'The Anna Nicole show'.

Onlangs zou ze 31 kilo zijn afgevallen, met behulp van de afslankkuur TrimSpa, waarvan zij een woordvoerder is. Vorige week werden zij en het bedrijf aangeklaagd door gebruikers van het afslankmiddel. De reclames voor het middel zouden volgens hen misleidend zijn.

Anna Nicole Smith werd op 28 november 1967 in Houston geboren als Vickie Lynn Hogan. In 1985 trouwde ze met Bill Smith, van wie ze Daniel kreeg. Twee jaar later scheidde ze van haar eerste man.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen