Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Geen volledige soundtrack bij boek 'Stout'

Shownieuws

Er komt toch geen volledige soundtrack bij het boek 'Stout' van Heleen van Royen en Marlies Dekkers. Gare du Nord vertolkt alleen de titelsong.

Bij het boek 'Stout' van Heleen van Royen en Marlies Dekkers verschijnt toch geen volledige soundtrack. Het loungeduo Gare du Nord zei maandag nummers gecomponeerd te hebben voor alle elf bekende Nederlandse vrouwen die in het boek aan het woord komen. Van Royen en Dekkers laten dinsdag weten dat bandlid Barend Fransen 'iets te voorbarig' is geweest en dat van een volledige soundtrack geen sprake is.

Het duo componeerde voor het boek wel de titelsong 'Stout'. Dit nummer spelen de heren ook tijdens de presentatie in februari in de RAI in Amsterdam. Na afloop van de presentatie krijgen de aanwezige gasten een exemplaar van het nummer op cd. Ook is het nummer te downloaden via verschillende websites.

Volgens een woordvoerder van Dekkers en Van Royen heeft Gare du Nord het nieuws gebracht in een 'soort van enthousiasme' voor het project. Het loungeduo geeft toe dat het enthousiasme voor het project inderdaad groot is. De nummers voor het album zijn wel opgenomen, maar Barend Fransen en Ferdy Lancee leggen uit dat zij voor elk project meer muziek maken dan uiteindelijk gebruikt wordt. Dit is ook het geval met de composities bij de verhalen uit het boek 'Stout'. "Een soundtrack bestaat vaak uit meerdere varianten op het muzikale basisthema", verklaren de heren. "In de titelsong Stout zit de essentie verwerkt: alle inspiratie die we ondervonden van het boek Stout."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen