Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Scientology ziet Tom Cruise als messias'

Shownieuws

Tom Cruise wordt volgens The Sun gezien als de messias van de Scientology-kerk. De leiders van de beweging zien hem als de uitverkorene om hun verhaal te delen.

Tom Cruise wordt gezien als de messias van de Scientology-kerk. De leiders van de beweging zien hem als 'de uitverkorene' om het verhaal van hun religie te delen met de wereld. Dat stelt de Britse boulevardkrant The Sun.

De 44-jarige acteur is een fervent aanhanger van de Scientology-leer, waar onder meer wordt geloofd dat buitenaardse beschavingen invloed hebben op het leven op aarde. Hij staat grote delen van zijn salaris af aan de organisatie en trouwde afgelopen november volgens de regels van de kerk met Katie Holmes. Ook werd hun dochtertje Suri in april geboren tijdens een stille bevalling, waarbij zowel moeder als omstanders zo stil mogelijk moeten zijn, zoals de Scientology dat voorschrijft.

Een bron bij The Sun vertelt dat kerkleider David Miscavige, de getuige van Tom tijdens zijn huwelijk, gelooft dat Cruise in de toekomst aanbeden zal worden voor zijn pogingen om de kerk onder de aandacht van de wereld te brengen. "Hij wordt net als Christus bekritiseerd vanwege zijn overtuigingen. Maar toekomstige generaties zullen volgens de kerkleiders beseffen dat hij gelijk had."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen