Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Crowded House weer bij elkaar

Shownieuws

De band Crowded House komt weer bij elkaar. Zanger en songwriter Neil Finn en basgitarist Nick Seymour zijn bezig met audities voor een nieuwe drummer.

De band Crowded House komt weer bij elkaar. Dat meldde de Nieuw-Zeelandse krant The Dominion Post dinsdag. Zanger en songwriter Neil Finn en basgitarist Nick Seymour zijn bezig met audities voor een nieuwe drummer. De oorspronkelijke drummer Paul Hester pleegde in 2004 zelfmoord.

De 48-jarige Finn hintte in december al dat de band weer samen zou komen. "Met het verlies van Paul hadden wij reden genoeg om elkaar weer op te zoeken en te troosten", zei hij toen. "Ons weerzien was erg fijn en we hebben elkaar weer gevonden. We weten instinctief dat we weer bij elkaar moeten komen en dat we er niet omheen kunnen."

Of de geruchten over een wereldwijde reünietournee waar zijn, wil een woordvoerder van de zanger in de krant niet bevestigen. "Op dit moment proberen ze de band weer bij elkaar te krijgen. Als dat gebeurd is zal Crowded House de plannen voor een tour officieel bekendmaken."

Crowded House, opgericht in 1986, scoorde hits met nummers als 'Don't dream it's over', 'Better be home soon', en 'Weather with you'. De groep ging in 1996 uit elkaar. Fans konden de band toen voor de laatste keer bewonderen tijdens een emotioneel afscheidsconcert in Sydney.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen