Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Within Temptation meest succesvol in buitenland

Shownieuws

Within Temptation heeft voor de vierde keer de Buma Cultuur Exportprijs gewonnen. De gothic-rockband was in 2006 buiten Nederland de meest succesvolle act.

Within Temptation heeft voor de vierde keer de Buma Cultuur Exportprijs gewonnen. De gothic-rockband verkocht vorig jaar de meeste cd's, dvd's en andere geluidsdragers in het buitenland en is daarmee buiten Nederland de meest succesvolle act. Dat is dinsdag door Buma Cultuur-directeur Jerney Kaagman bekendgemaakt in het Radio 2-programma Schiffers.nl.

De band, die bestaat uit zangeres Sharon den Adel, gitaristen Robert Westerholt en Ruud Jolie, bassist Jeroen van Veen, drummer Stephen van Haestregt en toetsenist Martijn Spierenburg, brak in 2002 door met het nummer 'Ice Queen' en boekte sindsdien het ene succes na het andere. Dit jaar komt het vijfde album van de band uit, 'The heart of everything'. De cd verschijnt ook in de Verenigde Staten, waar de band onlangs een platendeal tekende.

De Buma Cultuur Exportprijs 2006 wordt op 5 februari aan Within Temptation uitgereikt tijdens het Harpen Gala in Bussum. De stichting, die zich inzet voor de promotie en ondersteuning van Nederlandse muziek, reikt dan tevens de Zilveren en Gouden Harpen uit.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen