Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Dr. Burke komt op voor homo's

Shownieuws

Isaiah Washington zet de strijd in tegen de discriminatie van homoseksuelen. De 43-jarige acteur is benaderd door een organisatie die vecht voor homorechten.

(Novum/AP) - Isaiah Washington strijdt tegen de discriminatie van homoseksuelen. De 43-jarige acteur, die Dr. Burke speelt in de hitserie Grey's Anatomy, wil het Amerikaanse publiek informeren over de effecten van wrede uitspraken over homo's en lesbiennes. Hij is benaderd door een organisatie die vecht voor homorechten.

Washington verontschuldigde zich vorige week tegenover zijn collega T.R. Knight, bekend als Dr. George O'Malley, die hij in oktober een 'flikker' noemde. Washington zegt absoluut geen homofoob te zijn. Hij heeft nu toegezegd de Gay, Lesbian and Straight Education Network (GLSEN) langere tijd te helpen.

Grey's Anatomy-acteur Justin Chambers heeft zich in een Amerikaanse talkshow uitgelaten over het conflict. De 36-jarige Chambers, bekend als Dr. Alex Karev, liet weten dat de betrokkenen bezig zijn de ruzie bij te leggen. Hij zei het zonde te vinden dat mensen door het geschil vergeten hoeveel goede dingen uit Grey's Anatomy zijn voortgekomen. De ziekenhuisserie sleepte vorige week een Golden Globe in de wacht.

Het derde seizoen van Grey's Anatomy wordt in Nederland momenteel uitgezonden door Net 5.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen