Kies je favoriete radiostation

Dossiers

All-Music zet musicalrepertoire in de ijskast

Shownieuws

De heren van All-Music verruilen hun musicalrepertoire voorlopig voor Nederlandstalige liedjes. Van hun hand komt 'Goud' uit.

De heren van All-Music verruilen hun musicalrepertoire voorlopig voor Nederlandstalige liedjes. De nieuwe single 'Goud' is een bewerking van de hit 'Gold'. De popgroep Spandau Ballet scoorde hiermee in de jaren tachtig een top tien-notering. Oren Schrijver, Edwin Jonker, Joël de Tombe en Jurgen Stein hopen op een succes met de single, waarna een compleet Nederlandstalig album kan volgen.

Het idee om in het Nederlands te gaan zingen werd indirect ingegeven door Henny Huisman. Het viertal zong in het tv-programma 'Je wordt bedankt', waarin Huisman centraal stond, het nummer 'Zij gelooft in mij' van André Hazes voor Lia, de vrouw van Henny Huisman. "De reacties hierop waren zo positief, dat we zijn gaan kijken naar Nederlands repertoire", zegt Joël. "Tekstschrijver Cees Stolk is toen met een vertaling van "Gold" gekomen, en daar zijn we de studio mee ingegaan."

Als het aan Edwin ligt, komen er ook snel eigen songs. "Ik hoop dat we hierna ook eigen nummers gaan schrijven. Het liefst helemaal Nederlandstalig, want nummers in het Nederlands komen beter over bij het publiek", legt hij uit. "Je kunt er meer ziel in kwijt en het publiek begrijpt het sneller."

All-Music brak vorig jaar door met het debuutalbum 'Seasons of love'. Op het schijfje bracht de zogeheten vocal zanggroep moderne versies van musicalnummers. De groep zal niet helemaal afstappen van dit repertoire. "Maar de grenzen worden wel verbreed en verlegd", zegt Oren.

De bandleden waren eerder te zien in musicals als Rent, The Sound of Music, Mamma Mia! en The Lion King. Ook acteerden ze in diverse films en televisieseries. Joël werd vijf jaar geleden bekend dankzij zijn deelname aan de eerste serie van Idols. Schrijver werd eind vorig jaar toegevoegd als deskundige aan het inmiddels geflopte tv-programma Entertainment Live.

De single 'Goud' werd zondag gepresenteerd in de Panama in Amsterdam. De band gaf een anderhalf uur durend concert met een vijfkoppige live band. De avond werd bijgewoond door diverse BN'ers, onder wie Cas Jansen, Sonja Silva en Huub en Sylvia, twee bewoners uit het televisieprogramma De Gouden Kooi.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen