Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Dolly Dots doen op feestjes het licht uit

Shownieuws

De Dolly Dots hebben zich ontwikkeld tot de feestbeesten van de Vrienden van Amstel Live. De meidengroep kwam speciaal voor het evenement weer bij elkaar.

De Dolly Dots hebben zich de afgelopen dagen ontwikkeld tot de feestbeesten van de Vrienden van Amstel Live. Volgens bandlid Angela Groothuizen is het zo gezellig dat haar stem al een octaaf is gedaald. "Vanavond ga ik dus ook netjes naar huis, ik houd het echt niet nog een paar dagen vol. Wat ik vooral leuk vind, is dat iedereen het grappig vindt dat zes wijven van 45-plus elke avond het licht uitdoen", vertelde de zangeres zondagavond aan Novum Nieuws.

De meidengroep uit de jaren tachtig ging negentien jaar geleden uit elkaar. Speciaal voor de Vrienden van Amstel Live, dat momenteel in Ahoy' staat, delen Patty Zomer, Angela Groothuizen, Ria Brieffies, Esther Oosterbeek, Angéla Kramers en Anita Heilker weer samen het podium. In mei geeft de band ook nog een reünieconcert. Misschien krijgt dit concert een vervolg. "We willen voor de fans een concert geven, en hoeveel er daarvoor nodig zijn weten we niet. Als het er meer dan één is, dan doen we er meer", zei Groothuizen. "Maar er komt geen nieuwe muziek, we maken er geen comeback van."

De Dolly Dots staan deze week in Ahoy' met onder meer Postman, I.O.S, Guus Meeuwis, Frank Boeijen en Krezip. Volgens de muzikanten is de combinatie van samen muziek maken en bier het speciale aan dit evenement. "Het is gewoon een groot feest, en naarmate de avond verder loopt gaat het helemaal los", zei Postman. Het spelen met muzikanten uit een ander straatje is spannend, maar kan ook inspiratie opleveren. Zo is Postman geïnteresseerd in de accordeonspeler van Rowwen Hèze. "Ik ken ze al een aantal jaar en ik vond hem altijd te gek. Ik heb al een keer een sample gemaakt met accordeon." Mogelijk kan het publiek dus een toekomstige samenwerking verwachten. "Wie weet, als hij het wil", lachte de rapper.

Het muziekevenement Vrienden van Amstel Live staat nog van woensdag tot en met zondag in Ahoy'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen