Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Sharon Stone genomineerd als slechtste actrice

Shownieuws

Sharon Stone is genomineerd voor een Razzie Award in de categorie slechtste actrice. Stone wilde vorig jaar terugkomen als femme fatale met 'Basic instinct 2'.

(Novum/AP) - Sharon Stone is genomineerd voor een Golden Raspberry Award in de categorie slechtste actrice. De 48-jarige actrice wilde vorig jaar haar comeback als femme fatale maken met 'Basic instinct 2'. De film ontving maandag in totaal zeven nominaties voor de zogenoemde Razzie Awards, waaronder die voor slechtste actrice en slechtste film.

De filmprijzen zijn een reactie op de Oscars en werden in 1980 voor het eerst uitgereikt. De naam van de prijs is afgeleid van de Engelse term 'blowing a raspberry', wat zoveel betekent als met uitgestoken tong je afkeuring laten blijken. De Razzies worden uitgereikt op 24 februari, één dag voor de Oscar-uitreiking.

De komedie 'Little man' ontving ook zeven nominaties. De film van regisseur en acteur Keenen Ivory Wayans, over een dief die zich voordoet als baby, werd onder meer genomineerd in de categorieën slechtste film en slechtste regisseur. De broers van Keenen, Shawn en Marlon Wayans, kregen gezamenlijk een nominatie voor slechtste acteur.

De overige producties die genomineerd zijn voor een Razzie in de categorie slechtste film zijn de fantasiefilms 'BloodRayne' en 'Lady in the water' en de thriller 'The wicker man'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen