Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Krezip laat rocksound varen op nieuw album

Shownieuws

Op het nieuwe album van Krezip is de rocksound ingewisseld voor dansbare muziek. "We dansen zelf heel graag en wilden dus een dansbare plaat maken."

Op het nieuwe album van Krezip is de rocksound ingewisseld voor dansbare muziek met disco en jaren tachtig-invloeden. "We hebben net in twee weken een hele vette plaat opgenomen in Brussel", vertelt zangeres Jacqueline Govaert aan Novum Nieuws. "Het wordt heel anders dan wat we tot nu toe hebben gedaan. We dansen zelf heel graag en wilden dus een dansbare plaat maken. Dat kon niet zo goed op onze muziek."

Wat het nieuwe album ook bijzonder maakt is het live-geluid. "Wat op de vorige plaat minder goed te horen was, is hoe het live klinkt", zei drummer Bram van den Berg. "Dat hebben we geprobeerd op de nieuwe plaat te zetten. Een beetje de energie van liveoptredens, ook iets rauwer." Jacqueline vult aan: "Het klinkt vrijer. We zijn een echte liveband, maar we hebben een plaat nog nooit zo live opgenomen."

In maart brengt de band de eerste single van het nieuwe album uit en op 27 april volgt de release van de cd. "Dan barst dus de Krezip-feestweek los", lacht de 24-jarige Govaert. Hoe ze dit alles gaan vieren weten de bandleden nog niet. "Maar we willen wel een vet feest geven".

[Novum]

Gerelateerde Artikelen